Floor Le Coultre (viool) en Maarten den Hengst (piano) in een klassiek/romantisch programma 

Violiste Floor Le Coultre (geen onbekende in het noorden!) en pianist Maarten den Hengst komen

30 september naar de Lageweg in Peize om een Mariahoevecon-

cert te geven. 

Concert begint om 16.00 uur. Vanaf 15.30 uur staan koffie en thee weer klaar en na afloop een drankje en een hapje om het concert mee af te sluiten.

PROGRAMMA

W.A. Mozart: Sonate für Klavier und Violine KV 378 B-dur

1) Allegro moderato

2) Andantino e sostenuto e cantabile

3) Rondeau. Allegro

A.Webern: 4 Stücke für Violine und Klavier op.7

1) Sehr langsam

2) Rasch

3) Sehr langsam

4) Bewegt

L. van Beethoven: Sonate für Klavier und Violine op.47 A-dur

1) Adagio sostenuto – presto

2) Andante con Variazioni

3) Presto

CV MAARTEN DEN HENGST

Telegraaf:

“Het applaus groeide uit tot een gejoel: zo voortreffelijk was het spel van de Nederlandse pianist Maarten den Hengst”

Trouw :

“Solist Maarten den Hengst sloeg zich gemakkelijk en met een mooi, helder toucher door de snelle passages heen, zonder dat zijn virtuositeit omsloeg in show....”

Naast zijn liefde voor het solo piano repertoire is Maarten den Hengst tevens een veelgevraagd kamermusicus in alle mogelijke bezettingen.

Hij concerteerde op verscheidene nationale en internationale festivals en maakte concertreizen naar Duitsland, België, Georgië, Oostenrijk, Costa Rica, Portugal en Groot-Brittanië. Hij won prijzen op nationale en internationale concoursen zoals het Prinses Christina Concours, het YPF pianoconcours, het Vriendenkrans concours, het Grachtenfestival concours (samen met vioiliste Sanne Hunfeld) en het Tbilisi International Piano concours in Georgië.

In de loop der jaren heeft hij nauw samengewerkt met hedendaagse componisten als Willem Jeths, Hans Kox, Karl Fiorini en Genevieve Murphy. Als solist werkte hij oa. samen met dirigenten als Jürgen Kussmaul, Jurjen Hempel, Ernst van Tiel en Fokko Oldenhuis.

Ook maakt hij deel uit van het gerenommeerde Pentachord Ensemble, en samen met zijn vrouw Ivana Alkovic vormt hij het pianoduo Amacord.

Maarten den Hengst studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Mila Balawskaja en bij Jan Wijn, en aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen bij Noel Flores. Hij volgde masterclasses bij o.a. Vladimir Viardo, Philip Entremont, Boris Berman, Igor Roma, Jaques Rouvier, Pascal Devoyon en Menahem Pressler.

CV Floor Le Coultre

Floor Le Coultre, benoemd tot Jong Muzikaal Talent Nederland in 2011, heeft zich geëtaleerd als gepassioneerd en communicatief kamermusicus. Ze begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij haar tante. Ze vervolgde haar studie bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho, Pavel Vernikov en Ilya Grubert. In 2014 sloot ze haar studie af met onderscheiding voor ‘meeslepend spel’.

Floor heeft verschillende prijzen gewonnen en trad op in concertzalen in China, Europa, Zuid-Amerika en de USA. Ze nam deel aan internationale festivals tijdens de kamermuziek week in Feistritz (Oostenrijk), de Summerschool van het internationale Heifetz Institute in New Hampshire (VS), de Kronberg Academie (Duitsland), the Orford Arts Centre (Canada), het internationale Kuhmo festival (Finland), Vernikov Masterclasses (Zwitserland), Aurora International Chamber Music Festival (Zweden) en het Peter de Grote Festival (Groningen).

Ze volgde o.a. lessen bij Mauricio Fuks, Svetlana Makarova, Patinca Kopec, Isabelle van Keulen, Vera Beths, Gerhard Schultz, Stephan Picard en Eszter Haffner.

Floor heeft een vast duo met gitarist Martin van Hees als violiste en altvioliste. Tevens treedt ze regelmatig op met het vaste Hermitage Kwartet (Jacobien Rozemond, Francien Schatborn en William McLeish), vormt ze een vast duo met pianist Maarten den Hengst en is ze duopartner met violist Tim Brackman op de viool en altviool. (zie ensembles)

Daarnaast is Floor een veelgevraagd kamermusicus in verschillende ensembles en tijdens festivals zoals het Stift Festival, Peter de Grote Festival en Thy Chamber Music Festival in Denemarken.

Als solist trad ze op met verschillende orkesten, waaronder het Haydn Jeugd Strijkorkest, waarmee ze een concertreis maakte naar Zweden, Klassiek Collectief, Symfonie Orkest Eindhoven, waarmee ze een concertreis maakte naar China, Mira studentenorkest, Frysk Jeugdorkest, Atheneum Kamerorkest en Jonge Eems-Dollard Philharmonie.

Sinds 2012 wordt Floor regelmatig gevraagd bij Amsterdam Sinfonietta, een strijkorkest dat werkt zonder dirigent.

Floor bespeelt een Franse viool van Pierre Silvestre uit 1858, die haar ter beschikking is gesteld door het NMF.

Floor’s altviool was gemaakt in 2014 door Matthieu Legros. De aanschaf hiervan is mede mogelijk gemaakt door ‘Stichting Eigen Muziekinstrument’.

zie: www.floorlecoultre.nl

Entree: € 15,- (volwassenen)

€ 7,50 (jeugd t/m 18 jaar)

Klik om te reserveren