11 februari 2023       20.15 uur            Kerk van Peize


                    Anna voor de Wind klarinetsolo

                           van Hand tot Hand

website Anna Voor de Wind

klik om te reserveren

trailer

Twee gloednieuwe werken werden voor klarinettiste Anna voor de Wind geschreven in nauwe samenwerking met de componisten Trevor Grahl en Giuliano Bracci.

Werken die beïnvloed zijn door de tijd waarin wij nu leven. De afstand, de communicatie, alles heeft ons beïnvloed. Twee werken die tot stand kwamen tijdens lastige tijden. Twee juweeltjes van hoop.

Anna voor de Wind studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde haar studie met een Master in hedendaagse muziek in Frankfurt aan de Ensemble Modern Academy in 2011. Ze was klarinettist van het Nieuw Ensemble en is veelvuldig te gast bij ensembles als Asko|Schönberg.

Anna zet haar tanden graag in eigentijdse muziek. Met haar technische mogelijkheden en expressie is zij een veelgevraagd musicus voor componisten van deze generatie. Haar ervaring reikt tot samenwerkingen met componisten als Rebecca Saunders, Mark Andre en George Aperghis.

Trevor Grahl – Ruka voor basklarinet en stop-motionfilm (gelijknamige film van Jiri Trnka) (2020)

Dit is geen sprookje.

Duistere muziek van Trevor Grahl, fluisterend en grommend vertaald door basklarinettiste Anna voor de Wind. Een unieke samenwerking bracht een ongekend krachtig nieuw werk tot stand.

In het zwart-komische Ruka van animator Jiri Trnka staat de onderdrukking van de kunstenaar centraal. Een man met een droom wordt verleid, misleid en getart tot er geen andere keuze is dan samen met zijn droom in scherven uiteen te vallen.

Geboren in Canada vertrok Trevor Grahl (*1984) naar Amsterdam om hier verder te studeren bij onder andere Richard Ayres. Inmiddels is hij al jaren afgestudeerd, heeft hij voor veel grote ensembles en orkesten geschreven, geeft les aan het Koninklijk Conservatorium van den Haag en is hij artistiek assistent van het Orgelpark Amsterdam.


Giuliano Bracci – My voice is in my Hands (2021)

gebaseerd op gedichten van Emily Dickinson

Giuliano Bracci zijn muziek is breekbaar, ruw en poëtisch.

Hij schreef een nieuw werk voor klarinettist Anna voor de Wind en liet zich inspireren door de Envelope Poems van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson (1830 –1886). Zij luidde een nieuw tijdperk in, het begin van het modernisme.

Korte gedichten op gerecyclede enveloppen, geschreven tijdens haar late, meest radicale periode. Deze enveloppen zijn aan niemand en tegelijk aan iedereen geadresseerd. Ze herinneren ons aan onze vergankelijkheid, kwetsbaarheid en hoop.

Giuliano Bracci (*1980), een Italiaan die werkt en woont in Nederland. In Rome studeerde hij filosofie en in Amsterdam compositie. Op dit moment neemt hij deel aan het doctoraalprogramma docARTES aan de universiteit van Leiden en het Orpheus Instituut Gent. Hij is vaak te horen op festivals als Gaudeamus en November Music, en ontvangt vele schrijfopdrachten van hedendaagse ensembles uit Nederland en het buitenland.


Entree: € 17,50/ € 10,- (tot 21 jaar) incl. koffie/thee en drankje na.