website Tim Brackman

website Floor Le Coultre

website duo amacord

Klik om te reserveren 13.30 uur (uitverkocht)

Klik om te reserveren 15.30 uur (uitverkocht)

Zondagmiddag 30 januari 13.30 uur EN 15.30 uur 

Kerk te PeizeInmiddels uitverkocht maar.. U kunt op de wachtlijst komen.

mail: [email protected]

 of 

bel: 0505717693

DUO²

Duo Amacord en duo Brackman/Le Coultre

Pianisten Ivana Alkovic en Maarten den Hengst, samen Pianoduo Amacord, ontmoetten elkaar in Wenen waar zij beiden studeerden aan de Universität für Musik und darstellende Kunst. Amacord staat bekend als een va​n de meest veelzijdige pianoduo’s in Nederland. Zij concerteren regelmatig op de internationale podia waar zij naast het reguliere repertoire voor piano a quatre-mains en twee vleugels vaak nieuwe werken van hedendaagse componisten in hun programma’s verwerken. Zo schreven componisten Genevieve Murphy, Marlijn Helder, Diego Soifer, Dominy Clements en Karl Fiorini nieuw werk voor Amacord. Ook gaat het duo regelmatig samenwerkingen aan met andere kunstvormen.

Le Jardin Féerique is de nieuwe cd van Pianoduo Amacord en omvat fantasievolle, sprookjesachtige werken van Ravel, Bizet en Debussy voor piano a quatre-mains. In dit bijzondere programma echter zullen deze dromerige sprookjes heftig worden verstoord: de nachtmerries liggen op de loer!

Violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre ontmoetten elkaar al op jonge leeftijd bij de Academie voor muzikaal talent. Allebei studeerden ze achtereenvolgens bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho​ en Pavel Vernikov. Na samen veel kamermuziek uitgevoerd te hebben in verschillende formaties ontdekten ze het repertoire voor twee violen. Sinds 2013 vormen zij een duo en ontdekken steeds meer prachtig repertoire voor viool/(alt)viool.

Violiste Floor Le Coultre en pianist Maarten den Hengst vormen e​en duo na een intensieve samenwerking in het Tripel Konzert van Beethoven waarin ze beiden als solist optraden in 2017. De muzikale klik gaf enorme motivatie om samen het prachtige repertoire voor viool en piano te veroveren.

Het programma ‘Duo2’ in Peize, waarin het violistenkoppel Floor Le Coultre & Tim Brackman en pianistenkoppel Ivana Alkovic & Maarten den Hengst de handen ineenslaan maar soms lijnrecht tegenover staan belooft een concert te worden met bekend en onbekend werk, vol contrasten, uitgevoerd in onverwachte bezettingen. Zo hoort u prachtige inventies van Bach, die vervolgens wordt uitgelachen door Hindemith in zijn Ragtime (Wohltemperiert!), wordt u in een trance gebracht door de klanken van Pärt maar valt u van uw stoel bij het horen van de duizelingwekkende noten van Nováček. De zoete

klanken van Milhaud tegenover een bijtende Martinu: alles leidt uiteindelijk naar de wereldpremière van ‘Rest Assured’, geschreven voor dit ongewone ensemble door de Argentijnse componist Diego Soifer.Bijgaand opnames van de beide duo's apart.
Pianoduo Amacord speelt een stuk quatre-mains van Debussy | Podium Witteman - YouTube

stAeg LIVE - Duo Brackman LeCoultre - YouTube


Programma zie boven:

Diego Soifer schreef speciaal voor DUO² een muziekstuk! De première vindt plaats in Peize!

entree: € 20,-/€ 10,-(jeugd t/m 21 jaar) inclusief koffie/thee en (als Corona regels het toestaan) drankje na afloop