klik om te reserveren

website Renée Bekkers

website Jacobien Rozemond

Teaser duo Rozemond & Bekkers

Jacobien Rozemond (viool & zang) en Renée Bekkers (accordeon) treden volgend jaar 5 jaar als duo op. Inmiddels zeer geliefd bij het publiek zijn ze te horen in vele kamermuziekseries en festivals. Ze laten het publiek genieten van de vele soorten temperamenten waar deze bezetting zich zo mooi voor leent. Het serene is hoorbaar in de barokmuziek maar ook in meditatieve nieuwere composities, tegelijkertijd is de hartstocht van tango en volksmuziek een zeer geliefd onderdeel van de concerten. In hun programma’s zorgen Jacobien en Renée voor een perfecte balans tussen folklore, klassiek en innovatie. Door af en toe zang toe te voegen en teksten te reciteren verrijken Jacobien en Renée de kleuringen en zeggingskracht van hun concerten.

Renée Bekkers is een groot ambassadrice van het klassiek accordeon. Haar specialiteit is kamermuziek en muziektheater en dat doet ze met grote bevlogenheid en op het hoogste niveau. Via Stichting Accordion for Art produceert Renée haar eigen muziekvoorstellingen en concerten. Ze is zeer actief als kamermusicus in vele bezettingen. 
Renée studeerde aan het Fontys Conservatorium te Tilburg en aan The Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen bij Geir Draugsvoll en James Crabb waar zij met onderscheiding haar Master en ’Soloist Class’ afrondde. Renée behaalde met het accordeonduo TOEAC en ook andere ensembles prijzen op het Prinses Christina Concours, Dutch Classical Talent, Grachtenfestival Conservatorium Concours, Premio Internazionale di Fisarmonica en Grand Prix International. Composities werden voor haar ensembles geschreven door onder meer Willem Jeths, Chiel Meijering, Gerard Beljon, Benjamin de Murashkin. Met TOEAC bracht zij 3 CD’s uit: ‘Nordic Music’, ’TOEAC Pictures...’ en ’Moving Rhythms’. Renée is als hoofdvakdocent verbonden aan het Fontys Conservatorium.

Jacobien Rozemond is zeer actief als kamermusicus in het Hermitage Kwartet en als aanvoerder van de tweede violen bij Amsterdam Sinfonietta. Bij dit strijkers ensemble treedt ze ook af en toe op als solist en concertmeester. ’s Zomers geeft zij les op het Aurora Festival in Groningen aan conservatoriumstudenten. Jacobien was vroeger lid van het Ruysdael Kwartet waarmee ze ook deKersjesprijs won. Daarnaast maakte ze in de pers geprezen CD’s met het Amsterdam Bridge Ensemble, Combattimento Consort Amsterdam en het Leo Smit Ensemble. Ze treedt veelvuldig op in programma’s waarin ze haar vioolspel verweeft met het gebruik van haar stem zoals in haar soloprogramma rond Shéhérazade en recentelijker in de theaterproductie ‘Vivaldi Code Rood’. Jacobien studeerde viool bij Davina van Wely in Amsterdam. Bij Ilya Grubert studeerde zij met een 10 cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium en won hiermee de prijs voor het beste examen. Hierna volgde zij lessen bij David Takeno in Londen. In het Tanglewood Music Festival in de Verenigde Staten werkte zij als concertmeester samen met dirigent Seji Ozawa. Zij volgde zanglessen bij Marianne Kweksilber, Valérie Guillorit, Robert van der Vinne en Klaartje van Veldhoven. 

De gave warme viooltoon, de beweeglijke heldere stem van Jacobien Rozemond; Renée Bekkers’ solide en virtuoze spel op de veelkleurige accordeon: ze slepen je mee, ontroeren, doen glimlachen.."

Marjolijn Sengers in Luister, ze waardeerde CD VOX met een 9

(foto: Sarah Wijzenbeek)


PROGRAMMA

Astor Piazzolla (1921 -1992) Escualo

Efrem Podgaits (1949) Ave Maria (2005)

Dario Castello (1602 - 1631) Sonata Secunda

Igor Stravinsky (1882 - 1971) Tango (1940)

Benjamin de Murashkin (1981) I’m nobody, who are you? (2022)

Ernest Bloch (1880 – 1959) Prayer

Korte Pauze voor de musici

Ignaz Franz Biber (1644 – 1704) Passacaglia voor vioolsolo

Tarquino Merula (1594/95 – 1665) Ciaconna

Josquin des Prez (1455 – 1521) Mille Segretz

Ivan Fischer (1951) Wiegenlied (2005)     uit Eine Deutsch-Jiddische Kantate

Igor Stravinsky (1882 – 1971) Chanson Russe (1922)

Gorka Hermosa (1976) Anantango (2003)


entree: € 20,-/€ 10,- (t/m 20 jaar)
ZATERDAG 14 JANUARI 2023


 20.15 uur Kerk van PeizeDUO ROZEMOND & BEKKERS

oftewel:

Jacobien Rozemond  viool en zang

Renée bekkers  accordeon


In het programma:


Bliss

Wat maakt gelukkig? Is het de sereniteit in de barokmuziek van Biber en Castello, de hartstocht van Barbara en Piazzolla of zit echt geluk gewoon in een klein bruin steentje zoals Benjamin de Murashkin laat horen in zijn nieuwe compositie met gedichten van Emily Dickinson? Al deze muziek kunt u horen in het concert met Jacobien Rozemond (viool en zang) en Renée Bekkers (accordeon).