website Hermitage Kwartet

Het Hermitage Kwartet

Jacobien Rozemond en Floor Le Coultre, viool

Francien Schatborn, altviool

William McLeish, cello

Het Hermitage Kwartet is sinds 2015 het vaste festivalkwartet van het Peter de Grote Festival te Groningen. Op uitnodiging van artistiek leider Paul Koomen speelt het Hermitage Kwartet jaarlijks grote werken uit het strijkkwartet repertoire. Dit werd meteen het eerste jaar met veel enthousiasme ontvangen. ‘Vlijmscherp en razend spannend’ schreef het dagblad van het Noorden over hun première.

Inmiddels geeft het kwartet ook vele concerten buiten het jaarlijks terugkerende Peter de Grote Festival waaronder in de Hermitage en in het festival van Emmy Verhey.Het Kwartet heeft recentelijk een geheel eigen kamermuziekweekend gegeven in Peize.

Jacobien en Francien zijn reeds bijzonder gerespecteerde musici in het Nederlandse muziekleven. Beiden vervullen een aanvoerders positie in topensembles van Nederland (Amsterdam Sinfonietta en het Radio Philharmonisch Orkest) en staan daarnaast met diverse grote solisten en kamermusici op nationale en internationale podia.

Floor Le Coultre en William McLeish zijn jonge musici die hard bezig zijn een carrière op te bouwen. Floor is met onderscheiding afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag en heeft al vele prijzen op haar naam staan. De Canadese cellist William, die in Canada al opviel door zijn enorme kwaliteiten als solist en kamermusicus, is in het najaar van 2016 eveneens afgestudeerd met onderscheiding bij de befaamde cellopedagoog Michel Strauss in Den Haag.

Ook in 2017 deed het kwartet mee met het Peter de Grotefestival met werken van Ravel, Zemlinsky en het pianokwintet van Cesar Franck, Ook nu waren de recensies uitermate lovend! De recensent vroeg zich af: "wanneer wordt dit viertal door de grote podia opgemerkt?"

In 2017 verzorgden zij voor het eerst het KAMERMUZIEKWEEKEND PEIZE dat een enorm succes werd. Daarom in 2018 weer twee concerten op vrijdagavond 6 en zaterdagavond 7 april.

Programma vrijdagavond 6 april:  

L.van Beethoven kwartet 0p.18 no.4

Mieczysław Weinberg no.8 op.66

pauze

Claude Debussy strijkkwartet in g op 10

Zaterdagavond: met pianiste Nata Tsvereli

Igor Stravinksy three pieces

Maurice Ravel strijkkwartet in F

pauze

Shostakovich pianokwintet op 57

Entree per concert € 17,50-/ € 12,50  

combiticket (kamermuziekles + één concert naar keuze)

€22,50/ € 32,50

Klik om te reserveren

NIEUW: KAMERMUZIEKLES voor amateur-/studentenensembles

(van duo tot octet!) door de leden van het HERMITAGE KWARTET op zaterdag 7 april

docent en tijdstip in overleg

Opgave via opgaveformulier (hieronder)

of: [email protected]

lesduur 90 minuten

kosten € 15,- p.p. t/m 25 jaar

€ 20,- p.p. boven 25 jaar

Deelnemers aan de kamermuzieklessen mogen voor resp. € 7,50/ €12,50 (per concert)

naar de

concerten op vrijdag- en/of zaterdagavond

Klik om te betalen voor kamermuziekles i.c.m. reservering concert(en)

application form chambermusiclesson

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt dat je je hebt aangemeld voor de Kamermuziekles van het Hermitage Kwartet. Je krijgt hier spoedig bericht over. Muzikale groet, Hermitage Kwartet