it concert vindt plaats op zaterdagavond 5 mei 2018 om 20.15 uur

                                                                    aan de Lageweg 6 Peize

Channa Malkin, sopraan

Izhar Elias, gitaar

Songs of Love and Exile

een ontroerend, swingend en betoverend concert, vol heimwee en verlangen

Sopraan Channa Malkin en Nederlandse Muziekprijswinnaar Izhar Elias brengen samen het programma Songs of Love and Exile. De rode draad in het programma is ballingschap, een thema dat beide musici door hun familiegeschiedenis na aan het hart ligt. Het gevoel van liefde voor een thuisland en heimwee naar vrienden en familie die ver weg zijn, vatten zij samen in een programma van Italiaanse, Spaanse, Russische en joodse muziek van de 11e tot en met de 21e eeuw.

U hoort barokke popliedjes uit Italië en opzwepende Spaanse barokliederen van José Marín, begeleid op een rijk versierde barokgitaar. In Spanje leefde in de middeleeuwen en Renaissance een levendige Joodse gemeenschap, met schitterende melodieën in de eigen Ladino-taal. Channa en Izhar brengen hun favoriete Ladino-liederen ten gehore.

De Joodse componist Mario Castelnuovo-Tedesco vluchtte tijdens de 2e wereldoorlog van Italië naar de Verenigde Staten, waar hij o.a. een liederencyclus op oude Joodse gedichten componeerde.

PROGRAMMA

Ladino (anoniem, 14e/15e eeuw)

Lavava y suspirava – La rosa enflorece

Domenico Obizzi (ca. 1630)

Rompi, rompi – Aura che qui d’intorno – Hor che vicin mi sento

José Marín (1619-1699): Tonos

Que dulçemente suena - Ojos pues me desdeñais

Ladino (anoniem, 14e/15e eeuw)

Caminí por altas torres – La serena – Durme, hermozo hijico

Josef Bardanashvili (1948)

Sola

Lorenzo Palomo (1938)

Nana Sefardí

Linda de mi corazón

Mario Castelnuovo-Tedesco (1895-1968): The divan of Moses-Ibn-Ezra

Drink deep, my friend

Dull and sad is the sky

O brook

Fate has blocked the way

IZHAR ELIAS, G I T A A R

Izhar Elias’ (Amsterdam, 1977) verhalende en poëtische stijl en zijn grensverleggende programmering heeft hem wereldwijde bekendheid gebracht. Zijn veelzijdigheid als gitarist komt tot uiting door zijn verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia.

Izhar gaf tal van concerten in Europa, Rusland, Zuid-Oost Azië, Australië en de VS. In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.

Als solist werkte hij met orkesten als het Residentie Orkest, Radio Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest.

Izhar trad in 2016 op voor koning Willem-Alexander tijdens het Koningsdagconcert.

In april 2014 ging een bijzonder dubbelconcert in première tijdens de Zaterdagmatinee in de grote zaal van het Concertgebouw Amsterdam: 'Schattenspiel', voor klassieke gitaar, elektrische gitaar en groot orkest, met en door heavy metal gitarist en componist Florian Magnus Maier.

Onlangs bracht Izhar zijn tiende album uit: “Guitar Vibes”, met werken voor gitaar en strijkers.

Izhar Elias studeerde aan de conservatoria van Groningen en Den Haag, bij het Groningen Guitar Duo en bij Zoran Dukic. Hij volgde een opleiding aan de 'Accademia di Studi Superiori l´Ottocento' bij Carlo Barone in Italië (uitvoeringspraktijk 19e eeuwse muziek). Van William Carter, Adrián Rodriguez van der Spoel en Lex Eisenhardt kreeg hij lessen barokgitaar. Van de violist Kees Hendrikse kreeg hij interpretatielessen.

www.izharelias.com

Channa Malkin (Amsterdam) maakte op haar 16e haar debuut bij De Nederlandse Opera als Barbarina in Le Nozze di Figaro. Sindsdien was zij als soliste te gast bij vele bekende orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Orkest en Koor van de Nationale Radio in Sofia, Bulgarije, het Brooklyn Philharmonic Orchestra in New York en het Orchestra in Temple Square in Salt Lake City.

Op het operapodium vertolkte zij diverse rollen in opera's van o.a. Lully en Mozart.

Channa is ook een bevlogen liedzangeres. Zij treedt regelmatig op met gevarieerde programma's.

In 2012 is Channa met succes afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium bij Charlotte Margiono. In het kader van haar studie werd zij aangenomen als uitwisselingsstudent bij het Royal College of Music in Londen, waar zij in 2010 een semester heeft doorgebracht. In 2014 en 2015 werd zij ondersteund door de Van den Ende Foundation en het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

Zaterdagavond 5 mei : 20.15 uur. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee weer klaar. Na afloop heffen we het glas op de vrijheid!

Entree: € 15,- (volwassenen)

€ 7,50 (jeugd t/m 18 jaar)

Klik om te reserveren