Klik om te reserveren 20.15 uur  LET op: we houden wel wat ruimte voor wie dat wil! Dus geen volle kerk. nog 7 tickets

concert  16.00 uur uitverkocht

website NAKK

       


Zaterdag 26 februari 2022

16.00 uur en 20.15 uur

Kerk te Peize

 NIEUW AMSTERDAMS KLARINET KWARTET

concert zonder pauze

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten:

 Sergio Hamerslag

Bart de Kater

Tom Wolfs

Jesse Faber 

De vier heren zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, kortweg het NAKK maakt. Het kwartet is al zes jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs en in 2017 presenteerden zij hun debuut cd "Ode aan Amsterdam" in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. Daarnaast was het ensemble medeverantwoordelijk voor de totstandkoming en de organisatie van het succesvolle Nederlands Klarinetfestival in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en het Bimhuis. Een festival waar de klarinet in al zijn hoedanigheden, voor alle leeftijden en in alle mogelijke muziekstijlen te zien en te horen was. Allemaal pijlers van het NAKK.

Ook internationaal is het NAKK actief. Het ensemble maakte tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur, zoals Bulgarije, Portugal en Brazilië. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in de diverse gevarieerde programma’s. Muziek bij iedereen brengen is hetgeen waarin het NAKK het sterkst is: zo verraste het ensemble nietsvermoedende passagiers van de Amsterdamse tram 3 en konden lange rijen automobilisten genieten van een kort file-concert voor de open brug op de A1 bij Muiderberg.

Het NAKK is altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen. Met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weet het ensemble al snel de harten van het publiek te veroveren!

Wat een feest dat ze naar Peize komen! Het belooft een prachtavond te worden!

PROGRAMMA:

 Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet werpt zijn licht op Gustav Mahler

  • Mahler - Feierlich und gemessen, ohne zu schleppen (uit 'Symfonie nr. 1 in D') (arr. J. Faber)
  • Mahler - Kräftig bewegt, doch nicht zu schnell (uit 'Symfonie nr. 1 in D') (arr. M. Van Prooijen)
  • Mahler - Ging heut' morgen übers feld (uit 'Lieder eines fahrenden Gesellen') (arr. J. Faber)
  • Mahler - Nachtmusik: Allegro moderato (uit 'Symfonie nr. 7 in b') (arr. B. Faber)
  • Mahler - In gemächlicher Bewegung: Ohne Hast (uit 'Symfonie nr. 4 in G') (arr. J. Faber)
  • Mahler - Ich bin der Welt abhanden gekommen (uit 'Rückert-lieder') (arr. B. Faber)

Tussen de arrangementen van de verschillende symfonieën (1, 4 en 7) door speelt het NAKK eigen versies (Remixen) van muziek van Gustav Mahler. Denk aan een Klezmer versie van een deel uit de 1e symfonie of een Egerlander drinklied versie van de Nachtmusik uit de 7e symfonie. Op deze manier laten ze zowel de serieuze als de minder serieuze kant van hun favoriete componist zien. 

Deze remixen staan niet op het programma, dit zijn meer verassingen tussendoor.

entree: €22,50/€10,- (t/m 21 jaar)