Klik om te reserveren

Zondagmiddag 22 september 16.00 uur in de Kerk van Peize vanwege het groot aantal reserveringen het nieuwe seizoen Mariahoeveconcerten geopend door duo LeCoultre&VanHees.

DUO LeCoultre&VanHees viool en gitaar brengen muziek van hun CD Songs of Europe. Begin augustus doken ze drie dagen de studio in om hun deze CD op te nemen!

Sinds 2014 is duo LeCoultre&VanHees een vast duo dat speelde op verschillende kamermuziek festivals zoals tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam maar ook tijdens internationale kamermuziekfestivals en op vele verschillende locaties in Nederland. Hun repertoire is zeer afwisselend en bevat bijna alle denkbare muziekstijlen binnen de klassieke muziek.

Duo LeCoultre&VanHees bestaat uit violiste Floor Le Coultre (Groningen, 1990) en gitarist Martin van Hees (Groningen, 1990). Zij ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij beiden excelleerden in hun studie. Floor slaagde voor haar Masterstudie me onderscheiding voor haar meeslepende spel. Zij soleerde bij verschillende orkesten en is prijswinnaar bij verscheidene concoursen. Zij gaf concerten in China, toerde door Zuid Amerika en Europa. Martin slaagde voor zijn Masterstudie met een onderscheiding voor zijn bijdrage aan de hedendaagse muziek. Hij soleerde bij het Atheneum Kamer Orkest en won verschillende prijzen op nationale en internationale gitaar concoursen. Martin gaf solo concerten in India, Thailand, Griekenland en West-Europa

PROGRAMMA

Frederico Mompou: Damunt de tu Nomes les Flors

Jacques Brel: l'Amour est mort

Benjamin Britten: Cuckoo

Luciano Berio (floksongs): Ballo

                                        Loosin Yelav

                                        Black is the Colour

                                        I wonder as I wander

                                        La Donna Ideale

                                        Malurous qu'o uno Fenno

                                        Rossignolet du bois

Manuel da Falla: Siete Canciones Populares Espanoles   

Griekse Volksliederen: Thalassa

                                    Armenaki

Jacques Brel: La chanson des vieuwx amants  

website duo LeCoultre&VanHees

website Floor Le Coultre

website Martin van Hees